Kulttuurituotanto-osuuskunta Raymond

Osuuskunta

Raymond on työkalu kulttuurialan freelancereille. Se on kulttuuritoimijoiden verkosto ja yhteisö, jonka jäsenet tarjoavat palveluitaan osuuskunnassa osa- ja kokopäiväisesti tai tekevät keikkahommia.

Vuodesta 2005 toiminut Raymond on jo vakiinnuttanut asemansa keskisuomalaisessa kulttuurikentässä.

Jäsenet      Duunit

Liity osuuskuntaan!

Kulttuurituotanto-osuuskunta Raymond on oiva työkalu sinulle, joka toimit freelancerina kulttuuri- tai media-alalla, harkitset oman yrityksen perustamista tai haluat laskuttaa satunnaisia keikkahommia tai osa-aikatöitä.

Lue lisää!

Historia

2005–2006
Raymond syntyi keväällä 2005 kuuden Humakissa opiskelevan kulttuurituottajan ja yhden graafikon halusta työskennellä taiteen edistämiseksi.

Alkuvuosien suurimpia tuotteita oli muun muassa Jyväskylän tapahtumia esittelevä ilmaisjakelulehti Kulkuri, Aivolävistys-yhtyeen levytuotanto ja Laukaan kunnan kulttuuritiedotus.

Raymondin ensimmäinen toimisto sijaitsi osoitteessa Kauppakatu 5. Ensimmäisinä vuosina kaikilla osuuskunnan jäsenillä oli automaattisesti käyttöoikeus toimistoon ja sinne hankittuihin työvälineisiin.

2007–2012
Vuonna 2007 osuuskunta koki ensimmäisen organisaatiouudistuksensa, kun toimintamalli muuttui täyden palvelun tuotantotalosta freelancereiden työskentelyä tukevaksi freelancer-kollektiiviksi.

Osuuskunnan jäsenmäärä tuplaantui vuoden 2007 loppuun mennessä. Toimisto muutti Asemakadulle keväällä 2008 ja toimistoon oli käyttöoikeus vain osalla jäsenistä. Vuosina 2007–2008 osuuskunta työllisti 1–2 henkilöä täysipäiväisesti. Päätuotteita olivat graafinen suunnittelu, koodaus ja valokuvaus, mutta myös kulttuurituotannon palveluita tarjottiin edelleen.

2013–
Vuodesta 2013 alkaen osuuskunnalla on ollut vain osa-aikaisia työntekijöitä täysipäiväisen työntekijän siirryttyä toimimaan oman yrityksensä kautta. Jäsenet työskentelevät nyt eri puolilla maata, joten toimistosta päätettiin luopua. Osuuskunta tarjoaa muun muassa valokuvauksen, kulttuurituotannon ja graafisen suunnittelun palveluita.

Arvot

Kulttuuriyrittäjyydessä arvojen merkitys suuri. Osuuskuntamme toimii seuraavien arvojen pohjalta:
  • Taiteellisen vapauden kunnioittaminen

    Kunnioitamme taiteellista vapautta ja tunnemme taiteen itseisarvon. Kulttuurituottajina ymmärrämme tuotannollisten tekijöiden lisäksi myös taiteellisia sisältöjä.
  • Ekologisuus ja kestävä kehitys

    Kulttuuripalvelut eivät kuluta tarpeettomasti luonnonvaroja vaan ovat vähän energiaa ja materiaaleja vaativia. Pyrimme myös toimimaan mahdollisimman vähän luontoa kuormittavasti.
  • Uudistuvuus

    Kulttuuri elää ajassa. Me olemme aktiivisia kulttuurin kuluttajia ja pysymme kartalla alan kehityksestä.